à la Kaart.nl/Downloads

Knutselen een dure hobby? Het wordt alleen maar leuker met gratis knutselmaterialen! En die gratis knutselmaterialen vind je hier op à la Kaart verzameld op deze pagina.

Hieronder vind je 13 downloads waaronder knipvellen, ATC-kaartjes en meer. Je kan ze downloaden en onbeperkt afdrukken voor eigen gebruik. Veel download- en knutselplezier!

De meeste downloads zijn bestanden in het PDF-formaat. Adobe Reader staat op veel moderne computers al geïnstalleerd. Indien nodig kun je het kleinere en snellere Foxit Reader gratis downloaden van deze website. Veel download- en knutselplezier!


Scraptekstvel ‘Diversen 1’

(Bestandsgrootte: 70 KB)
16338 downloads sinds 30 januari 2009

Download

Ook dit is weer een scraptekstvel voor de scrap-fans. Dit vel bevat veel verschillende teksten zoals "Na regen komt zonneschijn...", "Proficiat", "Te gek!" en "Fijne verjaardag".
Het is simpel: print dit vel uit op stevig papier (kies een kleur naar eigen smaak) en scrappen maar!


Patroon kadodoosje ‘Triangle’

(Bestandsgrootte: 20,3 KB)
15827 downloads sinds 19 augustus 2008

Download

Het idee voor dit kadodoosje heb ik ooit op een beurs opgedaan en vervolgens heb ik zelf het patroon op papier gezet. Nu kun ook jij dit patroon hier downloaden.
Wil je weten hoe je dit kadodoosje moet maken? Bekijk dan deze workshop. Ook heb ik zelf een voorbeeld gemaakt.


Scraptekstvel ‘Merry Christmas’

(Bestandsgrootte: 44,6 KB)
10981 downloads sinds 15 juli 2008

Download

Ben jij een fan van scrappen? Met dit scraptekstvel kun je jouw scrapkaarten versieren met de tekst "Merry Christmas"!
Het is simpel: print dit vel uit op steviger papier (kies een kleur naar eigen smaak) en scrappen maar!


Scraptekstvel ‘Prettige Feestdagen’

(Bestandsgrootte: 44,2 KB)
9381 downloads sinds 15 juli 2008

Download

Ben jij een fan van scrappen? Met dit scraptekstvel kun je jouw scrapkaarten versieren met de tekst "Prettige Feestdagen"!
Het is simpel: print dit vel uit op steviger papier (kies een kleur naar eigen smaak) en scrappen maar!


Voorbeeldvel ATC (versie 2)

(Bestandsgrootte: 11,2 KB)
11999 downloads sinds 15 mei 2008

Download

Zelf ATC-kaartjes maken? Download dan het gratis ATC-vel met daarop 9 ATC-kaartjes in het juiste formaat. Print deze uit op mooi papier en maak jouw eigen ATC's!
Kijk voor voorbeelden op de ATC-pagina.


Verjaardagskalender (om-en-om)

(Bestandsgrootte: 22 KB)
16565 downloads sinds 27 oktober 2007

Download

Dit is een zelfde soort verjaardagskalender als hier al langer te downloaden was. Deze versie heeft alleen de ruimtes voor 3D bij elk kwartaal om en om gerangschikt. Dit om te voorkomen dat alle 3D-figuren op dezelfde plaats op de kalender komen en er zo een te dikke verjaardagskalender ontstaat (naar aanleiding van een tip van Dicky Swinkels).


ATC-vel ‘Voetjes’

(Bestandsgrootte: 108 KB)
11017 downloads sinds 5 juli 2007

Download

Opnieuw een vel met ATC's, alleen dit keer zijn het de voorkantjes! Dit vel vol met voetjes is gebruikt voor het maken van de ATC-serie ‘Walking Shoes’. Nu kan ook jij een serie ATC's maken met voetjes. Wil je de achterkantjes van de ATC's ook downloaden? Dat kan, want die vind je hier ook.
Update 19-01-2009: Dit ATC-vel is terug van weggeweest! De afmetingen van de ATC's zijn aangepast en nu correct.


Borduurpatroon ‘Condoleance 1’

(Bestandsgrootte: 16,8 KB)
15782 downloads sinds 18 februari 2007

Download

Dit borduurpatroon voor een condoleancekaart is ontworpen door mijzelf. Het is dan ook exclusief hier op à la Kaart te downloaden.


Borduurpatroon ‘Condoleance 2’

(Bestandsgrootte: 20 KB)
13108 downloads sinds 18 februari 2007

Download

Ook dit is een borduurpatroon voor een condoleancekaart die door mijzelf ontworpen is en is dus alleen hier op à la Kaart te downloaden.


Borduurpatroon ‘Ster’

(Bestandsgrootte: 30,3 KB)
18095 downloads sinds 23 oktober 2006

Download

Leuk voor het maken van kerstkaarten: een gratis borduurpatroon! Dit patroon is ontworpen voor een vierkante kaart, maar is natuurlijk ook te gebruiken voor langwerpige kaarten.


3D knipvel ‘Palm-eiland’

(Bestandsgrootte: 30,4 KB)
12365 downloads sinds 2 juli 2006

Download

Wil je deze zomer lekker door blijven knutselen? Download dan dit gratis zomerse 3D-knipvel "Palm-eiland". Print 'm uit, knip 'm uit en maak er een leuke 3D-kaart van!


Verjaardagskalender

(Bestandsgrootte: 21,8 KB)
17061 downloads sinds 5 maart 2006

Download

à la Kaart biedt je een gratis verjaardagskalender aan! Download deze 4 pagina's tellende kalender, print 'm uit op stevig papier en... knutselen maar!


3D knipvel ‘Kerstklok’

(Bestandsgrootte: 100,7 KB)
17872 downloads sinds 6 december 2005

Download

Druk met kerstkaarten maken? à la Kaart helpt je met het gratis 3D-knipvel "Kerstklok". Uit elk vel zijn 6 kaarten te maken.


De te downloaden bestanden op deze pagina zijn gecontroleerd op en gegarandeerd vrij van computervirussen. Mocht je toch op problemen stuiten bij het gebruik van deze bestanden, laat het ons dan weten.

Over Anita en à la Kaart

Hallo! Ik ben Anita Corsten en ben al heel lang bezig met kaarten maken. Inmiddels is dit mijn grootste hobby geworden, met als resultaat een grote collectie zelfgemaakte kaarten. Sinds maart 2004 heb ik mijn eigen website waarop bijna alle kaarten te bekijken zijn. à la Kaart is inmiddels door mensen bezocht! Veel knutselplezier!